I want to be Bob Dylan, Mr Jones wishes he was someone just a little more funky

Counting Crows er et av mine absolutte favorittband. Jeg var kanskje elleve år da jeg først ble fullstendig hektet på VH1. De viste musikken jeg likte å høre på, ikke alt det uinteressante jeg fant på MTV, Voice osv. De spilte Jimi Hendrix, Jewel, Ray Charles, Stones, Morrissette, Guns N' Roses, RHCP og masse annen musikk som tok tak i meg. Blant disse bandene og sangene dukket Counting Crows opp. Helt ut av ingenting da jeg så en spilleliste fra en mann i Nederland, VH1 har ofte sånne spillelister hvor publikum får velge. Sangen de spilte var "Round Here", en helt fantastisk låt. Jeg forelsket meg i den på sekundet, og dro til platekompaniet neste dag og kjøpte "August and Everything After", som utvilsomt er et av mine bedre CD-kjøp. På albumet finnes låter som "Mr Jones", "Anna Begins", "Perfect Blue Buildings" og selvfølgelig "Round Here". Jeg lærte meg fort Round Here og har spilt den mye opp igjennom årene. Det jeg liker med låta er at den er så veldig variert. Det kommer et ganske merkelig parti mot slutten hvor akkordene skifter helt. Få synes det passer inn, men jeg liker det.

Trykk på disse for å få deg fine musikkopplevelser:

Mr. Jones - En akkustisk versjon som jeg liker enda bedre enn originalen. Han synger "I want to be Bob Dylan", noe som bare gjør at jeg liker dem enda bedre. Sangen handler om å følge drømmene sine.

Round Here - Hør. Den er så fin. Nydelig video også.

Anna Begins - Nok en akkustisk versjon, liker den veldig godt. Mest fordi jeg ikke fant originalen. Så vidt jeg har forstått handler den om å være redd for å bli forelsket, og det å slippe en person inn. "She can't stop shaking, I can't stop touching her". "The seconds when I'm shaking leave me shuddering for days, but I'm not ready for that sort of thing". "When kindness falls like rain, she washes me away". Ordene er så flotte.

Perfect Blue Buildings - Den beste versjonen jeg fant, men jeg synes ikke den "does the song its justice". Sangen er ihvertfall veldig fin.

Én kommentar

Fint band, men litt kjedelig i lengden. Spesielt på de helt nyeste albumene. Det meste med Grand Prix lukter for å si det sånn

Skriv en ny kommentar

hits