Bare en sånn fin dag

En fin dag. Idag er en fin dag. En sånn dag hvor alt er som det skal være, selv om det hagler og er litt kaldt.

Lierdagene foregår for tiden i den fine, lille kommunen min. Det er et arrangement som blir arrangert hvert 2. år hvor Lierbyen sentrum blir et samlingspunkt. Det er tivoli, korpsmusikk og uendelige stands. Mat fra hele verden, klær, politikere og idrett. I en av bodene sto Liunggjengen plassert. Det er en herlig gjeng bestående av funksjonshemmede som spiller i band sammen. De er faktisk veldig flinke også, og jeg synes det er et flott konsept. jeg kjenner spesielt ei av jentene som spiller i bandet og hun overfalt meg da jeg gikk forbi boden. Stefaren hennes spurte om jeg hadde lyst til å synge litt for dem, og det gjorde jeg selvfølgelig. De ble veldig glade, og gleden deres smittet over på meg. Det er så fint å se mennesker som blir genuint glade på grunn av noe jeg gjør.

Senere gikk jeg forbi en bod der de solgte bøker, og man kunne fylle en hel bærepose for 30kr. Jeg fikk presset 19 bøker ned i posen, og var superfornøyd. Blant bøkene fant jeg blant annet Finnmark Brenner(en bok om hvordan tyskerne brente ned store deler av Finnmark i 1944), Boy av Roald Dahl, bøker av Karin Fossum, Lars Saabye Christensen og Henning Mankell. Jeg fant også gamle klassikere fra Oskar Braaten og Knut Faldbakken som jeg ser veldig fram til å lese. Til slutt fant jeg to bøker som kjæresten har begynt å lese. De er skrevet av Abo Rasul(dekknavn) og er igrunn to ganske bisarre bøker. Det fineste av alt var at hver bok kun kostet meg 3kr. Jeg oppdaget nettopp at forfatteren opprinnelig heter Matias Faldbakken og er sønnen til Knut Faldbakken. Altså kjøpte jeg bøker fra to medlemmer av samme familie. Bøkene til "Abo Rasul" har fått mye bra kritikk, men også mye slakt. Klassekampen skrev blant annet "Det stinker av de analfikserte bøkene til Abo Rasul. Enten putter man slangeagurker opp i rompa, tar ti år gamle jenter bak eller spiller inn pornofilmer, så resulterer de fleste handlingene i utrolig mye dårlig luft, vemmelige blandinger av sekreter og en umoral som nærmer seg det parodiske. Abo Rasul er selvfølgelig et psevdonym. Egentlig heter forfatteren Matias Faldbakken, er sønn av suksessforfatteren Knut, studerer billedkunst i Paris og er på alle måter en del av det hvite, velmenende middelklasseborgerskapet han vekselvis sparker til og ironiserer over."  Dagbladet skrev "Boka er hva den er, en sabla godt skrevet roman med et språk som gnistrer (for å bruke et kongelig uttrykk), med et utall obskøniteter og en rekke nyoppfunne ord og uttrykk - ikke alle like forståelige. Her er rytme, fart og en svært elegant lek med tidsperspektivet. Ikke minst har forfatteren en helt særegen evne til å karakterisere typer og billedliggjøre episoder."
Uansett hva jeg kommer til å tenke om disse bøkene når jeg har lest dem føler jeg meg ihvertfall ganske sikker på at de ikke er kjedelige.

Norsk og tysk versjon av coveret, kanskje ikke så vanskelig å gjette hvem som er hvem?
9788202201753 zoomcockaholatb

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits