Pust, ta ett steg tilbake og se "the bigger picture"

Det har jeg vært flink til i det siste. Én matteprøve som går dårlig, hva så? Neste går bedre fordi jeg vet at jeg kan når jeg vil. Jeg skulle ønske jeg var flink i alt, men det er jeg ikke. Ja, så gjorde jeg det kanskje ikke så bra på den prøven, men jeg har da gjort det bra på mange andre prøver. Man kan ikke tillate seg å deppe over enkelte ting som ikke går som man hadde planlagt. Man må ta ett steg tilbake, og se seg selv utenfra. Man må spørre seg hva man har fått til, framfor hva man ikke har fått til.

Jeg må ha gjort noe riktig. Jeg blir satt pris på av kjæreste, venner, familie og lærere. Kanskje ender jeg ikke opp med et snitt som gjør at jeg kan komme inn på Nanoteknologi på NTNU, men jeg har ihvertfall hatt tre lærerike år med en fantastisk gjeng som jeg aldri kommer til å glemme. Jeg får karakterer som gir meg mange muligheter, ikke alle, men mange.

Livet er ikke svart og hvitt, takk og lov. Det har uendelige nyanser. Det finnes mennesker i alle former og farger, og med alle tenkelige egenskaper. Jeg har noen, du har andre. Sammer danner vi et verdensbilde som er langt fra perfekt, men som har mye bra ved seg, bare man leter på de riktige stedene. Jeg vet jeg vil oppleve vonde ting. Det er en del av det å være menneske. Sorg og smerte er en del av veien man må gå for å bli lykkelig. Å ha opplevd vonde ting, gjør at man forstår hvor heldige man er. Man lærer å sette pris på det som er her og nå. Da foreldrene mine skilte seg i år hadde jeg det tungt, men "tiden leger alle sår" er det noe som heter, og det gjør det. Visse ting kan man ikke styre, og sånn vil det alltid være.

Her og nå står jeg foran et helt liv. Jeg skal snart studere, og jeg gleder meg mer enn noe annet. Likevel blir det trist å flytte. Det blir trist å selge huset jeg har sett på som "hjem" de siste fem årene. Men, jeg vil finne et nytt sted. Framtiden vil vise hvor det vil være, og jeg gleder meg. Jeg gleder meg til livet.

5 kommentarer

Lille rosa

07.des.2009 kl.21:50

*tummel opp* hehe ;D Ha en fin kveld !;D

Caroline

08.des.2009 kl.07:17

Nydelig innlegg, Inga! Ble glad av å lese det. Det du sier er så utrolig sant :)

Tæntis

08.des.2009 kl.09:52

Ingamor-du burde bli journalist- du skriver utrolig bra!!! Klem fra tante!
True true. Samtidig som jeg ikke er helt enig i det. Freedom is more, than that.

And man she could sing. Liker Regina Spektor-versjonene.

IXA

09.des.2009 kl.18:31

flinke kusine<3

Skriv en ny kommentar

hits