Øyeblikket er den eneste evigheten som finnes

- En setning fra Appelsinpiken av Jostein Gaarder.

Har du noen gang tenkt at det du gjør ikke har noen mening?

Har du følt at uansett hva du gjør, så er det nyttesløst?

Føler du at du hele tiden har forbedringspotensiale?

Har du noen gang følt at tiden ikke strekker til?

Hvis ikke, da er du heldig.

Å bo i Norge. Å ha alle muligheter åpne. Alle mulige forutsetninger for et fantastisk liv. Det er skremmende, eller hva? Det forventes at vi skal være flinke, og gjøre det bra. Helst skal vi være best. Til enhver tid. Vi sammenlikner oss med andre, og blir sjelden fornøyde med det vi gjør. Vi ser alltid framover. Det er et svakhetstegn å se tilbake. Det som har vært, har vært. Det er framtiden som gjelder. Neste prøve, neste møte, neste åpne jobbmulighet. Du kan jo bli bedre enn du er nå? Ingen er perfekte, lærer vi. Men vi prøver å bli perfekte likvel, gjør vi ikke?

Ikke bare må vi være flinke i jobben vår, jobben vår må også gi mening. Vi må føle at vi utretter noe. Vi har et behov for å føle at arbeidet vi gjør, faktisk gjør en forskjell. Det er ikke lite vi krever av oss selv.

Det er mange ting jeg skulle ønske jeg kunne gjort noe med. Jeg skulle for eksempel ønske at jeg i framtiden kan bli mindre selvkritisk, og faktisk være fornøyd med det jeg gjør. Jeg skulle ønske jeg fikk mer tid til familien min. Jeg skulle ønske jeg visste hva jeg skulle bli, og hva jeg skal studere til høsten.

Alt er ønsker og spørsmål som ligger framtiden til.

Vi vet lite om hva som skjer i framtiden. Likevel lever vi ofte i framtiden, og glemmer det som er nå. Det som er her. Det vi kan ta og føle på. Øyeblikket er den eneste evigheten som finnes.

5 kommentarer

Fint sagt. Det må jeg si.

There´s only eternity.

Brunost

03.feb.2010 kl.14:05

det er helt sant, inga. når man er barn så tenker man hele tiden på at man ønsker å bli voksen. når man blir voksen må man sikre seg en god alderdom. når man er pensjonist angrer man på at man ikke levde på den måten man egentlig ville. da er det ikke rart at folk begynner å lure på hva som er meningen med livet. for kanskje er det nettopp det å leve som er meningen, men også det vi glemmer så fort. du vet, vi planlegger hele tiden å leve, men når alt kommer til alt glemmer vi det også.

Caroline

03.feb.2010 kl.15:02

Elsker bloggen din, Inga:)

JULIE AIDA

04.feb.2010 kl.09:17

sv: damn. tusen takk!

maren

04.feb.2010 kl.19:16

haha, nei, det var meg, deg også fikk jeg med meg jentene i klassen min! tusen takk :D

Skriv en ny kommentar

hits