Don't let anyone tell you that there's something you can't do

Jeg, som mange andre, så søndagsfilmen på søndag, "The Pursuit of Happiness". Det er en av filmene som setter spor etter at du har sett den. Blant annet sier Will Smith til sønnen sin i filmen at han ikke må la andre fortelle han hva han kan og ikke kan. Han sier at det ikke er noen som kan fortelle deg at det er noe du ikke kan gjøre, for det kan du. Dette er et utrolig viktig budskap, som jeg tror alle kan relatere til. Man har drømmer, som andre forsøker å ødelegge. Har man en drøm, gjelder det å ikke gi opp selv om det kan virke umulig.

Min drøm er å komme inn på Luftforsvarets Flygeskole. Så langt har det gått bra. I februar var jeg på et langt opptak, som involverte mange timer med prøver i matte, norsk, engelsk, teknisk innsikt, romoppfattelse og en test som handlet om flykunnskap. Forrige uke fikk jeg et lenge etterlengtet brev fra flyskolen om at jeg er videre til fase 2. Det er vanskelig å beskrive hvordan jeg følte meg da jeg leste at jeg hadde bestått. I flere uker hadde jeg gått og tenkt at det finnes mer enn flyskolen, og at jeg ikke måtte bli for skuffet om jeg ikke kom videre. Jeg vet jeg hadde blitt skuffet, og det synes jeg er helt greit. Dette har jeg drømt om i snart ti år.

Fase 2 blir ikke lett, og det er umulig å forberede seg til noen av testene, hvis man ser bort ifra de fysiske opptakskravene. Om man kommer inn, avhenger av egenskaper man er utstyrt med fra naturens side. Igrunn er det litt betryggende. Å vite at jeg ikke kunne gjort noe annerledes. Enten er jeg laget for flyskolen, eller ikke. Det blir uansett en ufattelig spennende uke. Jeg skal gjøre det beste jeg kan, og litt til.


Foto: Tora O. Eidsvåg

3 kommentarer

Brunost

23.mar.2010 kl.21:08

den filmen er helt rå! og bare så du vet det, jeg har troen på DEG
Jepp, jeg er enig. Så henne live sist måned og det var great. Men egentlig old news, bare først nå resten av det norske folk har fått øynene (og ørene) opp for henne. Flere av de beste låtene er jo type fem år gamle. Men det er godt det går an.

Drømme det - gjøre det - slik Walt Disney ville. Det er bare å hoppe, og se hvor du lander. Du er i luften alt Ingi.

Ida Muggerud

04.apr.2010 kl.16:35

Da fant jeg bloggen din også, Inga :) Håper alt er bra med deg! Hørte på videoen der du sang, du er så flink :) Ha en fin påske!

Ida

Skriv en ny kommentar

hits