A good book on your shelf is a friend that turns its back on you and remains a friend

Bokhyllene mine er tomme. Fem fulle esker og to bager. Et liv med bøker. Hver bok jeg legger ned får meg til å tenke. Jeg husker hvor jeg var da jeg leste dem. Jeg husker Heksene av Roald Dahl, hvor redd jeg ble og hvor fantastisk universet han skapte med ord var. Sofies Verden av Jostein Gaarder som fikk meg til å tenke. Masse. Den fikk meg til å tenke over spørsmål som jeg ikke hadde tenkt på tidligere, og vekket min interesse for filosofi. L av Erlend Loe som fikk meg til å le, uansett hvordan jeg følte meg. Erlend Loe fikk meg ti å skjønne at det ikke er mulig å lage et periodisk system over gutter. Hadde det enda vært så enkelt. Memoarer av Bob Dylan som jeg trodde ville hjelpe meg til å forstå Dylan. Det gjorde den ikke, men fantastisk var den. Diktsamlingene mine som jeg setter så pris på. Jan Erik Vold, Stein Mehren, Rolf Jacobsen, Wergeland, Marie Takvam, Arnulf Øverland og samlingen min med bydikt som jeg kjøpte fra et bibliotek som ikke ville ha den lenger.

 

Bøkene mine skal alltid være med meg. Uten dem vil aldri et sted føles som hjemme. Bøkene mine er meg. Jeg tror man kan lære mye om en person ved å se bokhyllene deres(og CD-samlingene). Bøkene mine har en egen evne til å forandre humøret mitt. Hvis jeg er lei meg henter jeg kanskje Kurt koker hodet av Erlend Loe og ler av hans flotte forsøk på å forandre det norske samfunnet. Hvis jeg trenger litt perspektiv henter jeg kanskje Mitt liv, min frihet av Ayaan Hirsi Ali hvor hun forteller om sitt liv som muslimsk kvinne.

 

Jeg har mye å se fram til. Selv om det føles tomt nå som huset vårt ikke er vårt lenger, vet jeg det vil bli fint å flytte. Jeg trenger bare litt tid. En liten tilvenningsperiode.  

  

2 kommentarer

Brunost

13.jun.2010 kl.22:46

hvis jeg kunne velge, skulle verden være et bibliotek :)

K.

17.jun.2010 kl.21:32

jeg synes det er godt å flytte. litt skummelt, litt uvant, litt trist, men mest fint og spennende. samtidig har jeg jo et hjem hos foreldrene mine, et hjem med to rom som bare er mine, to rom som er fulle av fine ting fra fortid og nåtid. så da er det vel kanskje annerledes, jeg vet ikke. alt jeg vet er at jeg flytter om rundt to uker og jeg gleder meg.

Skriv en ny kommentar

hits